Deltävling 2 - Habo Ljung

PlatsNamnSegelnummerKlubbHeat 1Heat 2Heat 3NettoTotaltKlubb
1Robert KlangSWE-24LBWS1213.43.414
2Thomas AlthinSWE168SCK3125.75.712
3Mats HartwigSWE-412ÅWC2338810
4Alexander EkmanSWE-454LBWS44412126
5Christian LindebergT10LBWSDNC5516162
*Placering given utifraon tärningslag dao deltagaren varit funktionär
(x) Borträknat heat, discards
DNC Did not compete, poäng = antal deltagare i deltävling + 1
KlubbPoäng
LBWS22
SCK12
ÅWC10

 

Untitled Document

Deltävling 2, 26 Juli, Habo Ljung

Precis som vid första deltävlingen så var vinden även idag lite av en brist vara. Vi lyckades genomföra tre stycken heat på rak följd, efter pausen gjorde vi två försök att få till ett fjärde heat men vinden dog under våra två försök.

I det stora hela blev det en riktigt kul deltävling med härliga kamper i många av gipparna. Vi hoppas såklart att fler skall komma och köra med oss, och det kommer säkert med tiden. Där var ju trots allt en del åkare som startade men som valde att bryta på grund av för små segel. Som en fingervisning så körde Mats med 9.0, robert med 7.8, Thomas med 7.2, Alex med 8.5. Så om man skall vara med och köra när vinden lägger sig så är det bra om man har lite större grejor redo på stranden... dessutom blir det alltid mindre vind i en bana med många åkare.

För övrigt var vår käre Glenn var på plats med videokamera och barn för att försöka föreviga lite av deltävlingen, ::film här:: (74MB)

Heat 1

Vi utförde starten så enkelt vi kunde, en stående line-up och signalering enligt "klara-färdiga-kör". Den som hade minst segel fick starta högst upp i vind och sedan åkaren med näst största etc. Till första heat var vi faktiskt åtta åkare, men tre valde att bryta under pågående heat. Det var en jämn start och många åkare kom i samlad klunga till första gipp märket, däremot hade Mats gjort en riktigt bra start och var först till första gipp märket. Till andra gipp märket hade Robert knappat in på försprånget och lyckades trycka sig mellan i gippen, Thomas låg precis efter men hamnade i skräpvind i gippen och tappade viktiga metrar. Alex jagade Thomas, som jagade Mats, som jagade Robert in i mål.

Heat 2

Till starten i nästa hade vi ytterliggare en deltagare, Christian Lindeberg som debuterade i slalom samanhang. Även Andreas Such startade i heat 2. Christian fick starta högst upp i vind, sedan Andreas, och därefter omvänd målgångsordning från heat 1. Christian fick en hej dundrande start och for iväg som en raket, men även Mats gjorde en riktigt bra start. Mats lyckades komma ikapp och gå om innan första gippen. Kaotiskt nog så var den yttre lilla vita bojen lite väl svår att se i habo brytet, och hade drivit lite, och större delen av startfältet tog helt fel riktning och hamnade alldeles för högt i vind, det behövdes mästerliga slörar, och läns för vissa... dock inte Thomas som gick rakt på. Mats tappade här sin överlägsna ledning till Thomas som gjorde en fin gipp och fick en fin ledning. Mats gav järnet och var nästan i kapp till andra gippen och de både kom iväg jämnsides, med Robert ca: 50m efter. På benet ut till gipp nr 3 kom det rejält med vind och Thomas fick bra med fart och drog iväg, Mats kämpade med 9.0:an och såg Robert knappa in på avståndet. Thomas gjorde en bra gipp vid tredje märket, där fastnade Mats i ett vindhål, och först när Robert var ikapp kunde Mats komma iväg. Då hade Thomas drygat ut sin ledning rejält. Ner till gipp fyra vad det en tät kamp mellan Mats och Robert, Mats hade bäst fart och om först till märket. Robert dock precis efter och chansade på en snävare radie än Mats, fick till en bra gipp, och lyckades gå om. Thomas gjorde inga misstag och behöll sin ledning in i mål. Robert lyckades hålla undan Mats men det var jämt hela vägen in i mål.

Heat 3

I heat tre fick Christian åter en kanon start, men var tätt följd av Thomas, som passerade om halvvägs ut till första gipp. Robert hittade även han gaspedalen och kom ikapp Thomas i lovart, gick om väldigt tätt, och Thomas fick en massa skräpvind. Thomas tappade här fart och det öppnade upp för Mats som även han kom ikapp och gick Thomas, och Christian, innan första gippen. Men startfältet var fortfarande väl samlat, Mats valde en vidare gipp, de öppnade upp för Thomas att komma tillbaka men han trillade. Alex och Christian reagerade snabbt och valde även de en vidare gippradie runt Thomas. Robert lyckades komma iväg bra ur första gippen och lämnade mycket skräpvind efter sig, det försvårade det rejält för de andra att komma iväg. Robert fick här en bra ledning, men Mats, Alex, och Thomas jagade på bra. Mats var väldigt nära Robert fram till gipp två men trillade, detta gav Robert ett rejält försprång som han förvaltade in i mål. Men det öppnade även upp för Alex och Thomas som kom med bra fart till gipp 2. Thomas lyckades nästan tränga sig före Alex i gippen men med ett par rejäla pump tag var Alex iväg och nästan ikapp Mats. Mats fick dock till bra med fart och skapade sig lite förspång ut till gipp 3. Thomas hade inte gett upp och hittade nästa växel, och lyckades gå om Alex innan gipp 3. Avståndet mellan Thomas och Mats minskade lite hela tiden, och ute vid gipp 5 var Thomas tätt inpå och valde en bana högre i lovat och kom ur gippen precis vid märket. Mats låg längre ner i banan, men hade fortfarande en liten ledning, det blev ett rafflande upplopp. Robert hade gått i mål och dumpade sina prylar för att springa upp till målbojen, det var solklart att det skulle bli jämt... Thomas lyckades få till rejält med fart och passerade Mats 200m innan mål... vilken fight... kul att se.